Επιμένει στο δίλημμα ο Βενιζέλος και ανοίγει μέτωπο με ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι

Η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που έχουν φύγει για Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους προς τις πολιτικές επιλογές του Κινήματος

Τη χαλαρή ψήφο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που φλερτάρουν με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και εκείνη της «ημιδιαμαρτυρίας», που κατευθύνεται προς τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιμένει στο δίλημμα που έθεσε προ ημερών ότι εάν καταψηφιστεί η Ελιά θα υπάρξει πρόβλημα με τη στήριξη της κυβέρνησης και άρα με την πολιτική σταθερότητας στη χώρα. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος φροντίζει να ξεκαθαρίσει την επιμονή του στο δίλημμα, δηλώνοντας (στο Βήμα) ότι όσοι τον κατηγορούν υποκρίνονται γιατί «ενοχλήθηκαν αυτοί που ήθελαν να το θέσουν μετεκλογικά εις βάρος μας!».

Ανεξάρτητα από τη συζήτηση και τις διαφωνίες που έχει προκαλέσει η κίνηση του κ. Βενιζέλου, γεγονός είναι ότι πίσω από το δίλημμα υπάρχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις σε τμήματα της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ του 2012, προκειμένου να επανασυπεριωθούν γύρω από το Κίνημα.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι περίπου 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες του εκλογικού σώματος, που είχε ψηφίσει το 2012 το ΠΑΣΟΚ, τώρα κατευθύνεται προς το Ποτάμι, θέλοντας να στείλει ένα γενικό μήνυμα αποδοκιμασίας προς το παλαιό πολιτικό προσωπικό και όχι επειδή διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές του Κινήματος. Τους ψηφοφόρους αυτούς τους θέλει πίσω το ΠΑΣΟΚ και εκτιμά ότι μια σκληρή προεκλογική αντεπίθεση διλλημάτων θα πετύχει τον επαναπατρισμό των περισσότερων ψηφοφόρων αυτής της κατηγορίας.

Στο επίκεντρο της προσπάθειας της Χαριλάου Τρικούπη είναι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που πάνε προς τη ΔΗΜΑΡ, κυρίως ωθούμενοι από ένα κλίμα, που δημιουργήθηκε μετά την προσχώρηση στο κόμμα του κ. Κουβέλη παλαιών στελεχών του Κινήματος, αλλά και τις επαφές του Γιώργου Παπανδρέου στο χώρο αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί αδιανόητη τη μετακίνηση ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΔΗΜΑΡ, υπό τη έννοια ότι ο κ. Κουβέλης υπονόμευσε την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ενιαίου πόλου της κεντροαριστεράς και άρα δεν μπορεί να τον επιβραβεύουν τώρα δυνάμεις του Κινήματος. Θα ασκήσει μάλιστα ασφυκτικές πιέσεις προς τη ΔΗΜΑΡ στο δρόμο προς τις ευρωκελογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη εκδηλώνονται επιθέσεις και ανοίγουν μέτωπα ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης δήλωσε την Κυριακή ότι ο κ. Κουβέλης «βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πανικό λόγω των επιλογών του και για αυτό το λόγο φθάνει στο ανώτατο στάδιο πολιτικής απελπισίας και απρέπειας: καλεί το κόσμο, τα μέλη και τα στελέχη ενός άλλου κόμματος σε αποστασία». Σε σχετική ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικά δικτύωσης τονίζει: «Κρίμα κύριε Κουβέλη για την ιστορία και τη διαδρομή σας. Η ενωμένη κεντροαριστερά της ευθύνης δεν μπορεί να προκύψει από διχαστικά κηρύγματα».