Επιχειρηματίας με εισόδημα 4 ευρώ το χρόνο

Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται. Και αν προσπαθείς να τα κρύψεις από την εφορία αλλά όχι από τους συμπολίτες σου, τότε μια του φοροφυγά, δυο του φοροφυγά, τρεις και η κακή του μέρα (στην Ελλάδα ίσως και να μην εφαρμόζεται τέλεια αυτό το ρητό αλλά τέλος πάντων).

Έτσι, στην Ιταλία, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση περιουσίας άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ από έναν επιχειρηματία που επί χρόνια δήλωνε εισόδημα 4-9 ευρώ το χρόνο.

“Ο Τζοβάνι Μοντρεσόρ και η γυναίκα του είχαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένα επίπεδο ζωής πολύ διαφορετικό απ’ όσο θα πίστευε κανείς από τα δηλωμένα εισοδήματά τους”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φραντσέσκο Ντε Τζάκομο, ο αξιωματικός που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Ντε Τζάκομο, ο Βερονέζος επιχειρηματίας είχε δηλώσει έσοδα 4 ευρώ το 2011, 5 ευρώ το 2010 και 9 ευρώ το 2009. Η σύζυγός του εμφανιζόταν να είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση: δήλωσε 3 ευρώ το 2011 και μόλις 1 ευρώ το 2010.

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν έτσι την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 9 εταιρείες, 2.350 στρέμματα σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, 18 ακίνητα και 7 αυτοκίνητα.

Ο Μοντρεσόρ είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και τη δεκαετία του 1990, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της απάτης, επειδή δεν είχε δηλώσει τα κεφάλαια που διέθετε στο εξωτερικό και δεν πλήρωσε φόρους μετά την πώληση 1.800 στρεμμάτων γης που του ανήκαν.

Πηγή: news.gr