Ερασιτεχνικούς, ιδεοληπτικούς και ανεύθυνους χειρισμούς στο μεταναστευτικό, χρεώνει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Ερασιτεχνικούς, ιδεοληπτικούς και ανεύθυνους χειρισμούς χρεώνει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ απαντώντας της στην επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο για δηλώσεις του αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Το Κίνημα την κατηγορεί ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες «με διαφωνίες υπουργών και γραφικές επιπολαιότητες έστρεψε το ενδιαφέρον των διακινητών προς την Ελλάδα που εμφανίζεται από την ίδια της ως βολική πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακόμη, θεωρεί ότι η κυβέρνηση «αντί να θέσει με οργανωμένο και πρακτικό το ζήτημα της συνεργασίας του ευρωπαϊκού Νότου και της ορθής ερμηνείας και τροποποίησης του Δουβλίνο 2, κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα εκτός Σένγκεν και τα ελληνικά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα σε απαξίωση».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «κατέστησε ξανά το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ζήτημα λειτουργίας του κέντρου της Αθήνας και αντοχής των υποδομών στα νησιά του Αιγαίου».

«Τώρα», συμπληρώνεται, «η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να τα εξηγήσει δήθεν όλα αυτά με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Η κρίση στις χώρες αυτές υπάρχει δυστυχώς εδώ και χρόνια. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τώρα την ευθύνη των χειρισμών στην Ελλάδα την έχουν οι ίδιοι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση υπονόμευσαν συνειδητά την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής. Κάνουν ως κυβέρνηση αυτά που έλεγαν ως αντιπολίτευση και οι συνέπειες είναι αυτές που βλέπουμε».