Εταιρεία εισάγεται για πρώτη φορά στο Χρηματιστήριο έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης

 

Η πρώτη δημόσια εγγραφή για εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο έπειτα από πέντε χρόνια (από τον Ιούλιο του 2009) πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα, για την εισαγωγή της «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» στην κύρια αγορά της Αθήνας.

Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Α. Καλλιτσάντσης οι λόγοι για τους οποίους επελέγη αυτή η περίοδος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι τρεις:

  1. Η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές αναφορικά με την τιμή απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας.
  2. Η επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της αγοράς που αναμένεται ως το τέλος του έτους.
  3. Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία πέρασε στο στάδιο της σταθεροποίησης «και τώρα μπαίνουμε στο στάδιο της ανάπτυξης».

Η «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως αιολικά πάρκα. Διαθέτει μονάδες ισχύος 171 μεγαβάτ σε λειτουργία και τα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προορίζονται για την ολοκλήρωση τεσσάρων αιολικών πάρκων ισχύος 93,5 μεγαβάτ που είναι υπό κατασκευή. Άλλα 323 MW βρίσκονται σε ώριμο αδειοδοτικό στάδιο και επιπλέον 475 έχουν εξασφαλίσει άδεια παραγωγής. Τα έσοδα της εταιρείας πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 37 εκατ. ευρώ.

Το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια εγγραφή (θα πραγματοποιηθεί από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου) εγκρίθηκε εχθές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πηγή: Εταιρεία εισάγεται για πρώτη φορά στο Χρηματιστήριο έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/161935#ixzz36Us56GmP