Ευ. Βενιζέλος: Συναινετική εκλογή Προέδρου και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Την πρότασή του για συναινετική εκλογή Προέδρου και δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Πρόταση για συναίνεση σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης, επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, προκειμένου να συστρατευθούν σε μια πανεθνική προσπάθεια για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ για την επόμενη ημέρα.

«Χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις του έθνους, δεν μπορούν κάποιοι να κρατούν κλειστά χαρτιά» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Δεν μιλάμε για κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν κυβερνήσεις ειδικού σκοπού. Υπάρχουν κυβερνήσεις με πλήρεις συνταγματικές αρμοδιότητες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος το πρωί ζήτησε δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Χαρακτήρισε υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα την σχέση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα ή η διάδοχη κατάστασή του, κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί μέχρι το τέλος της δίμηνης παράτασης, δηλαδή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.