Εύθραστη η εκεχειρία Ισραήλ – Χαμάς, 25 Παλαιστίνιοι νεκροί

Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας απειλείται με κατάρρευση, λίγες μόλις ώρες μετά την εφαρμογή της, μετά τον θάνατο 25 συνολικά Παλαιστινίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών, και τη συνέχιση των εχθροπραξιών.
Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί κοντά στη Ράφα από πυρά που οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής απέδωσαν στον ισραηλινό στρατό, κατά παραβίασιν της εκεχειρίας.
Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα και τους συμμάχους του για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας.
Ωστόσο, για πρώτη φορά; από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τη νύκτα για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, η οποία θα συνοδευτεί από την έναρξη διαπραγματεύσεων στο Κάιρο.
Ωστόσο, δύο ώρες μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας, οι σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ προειδοποιώντας για την εκτόξευση ρουκετών κοντά στη Ράφα, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στα πυρά τις Χαμάς.
Ανακοινώνοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε προειδοποιήσει ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις πίσω από τις γραμμές του, ενώ η Χαμάς διαβεβαίωσε ότι θα απαντούσε σε κάθε ισραηλινή επίθεση.