Με τηλεοπτικά σποτ απάντησε η Ζ.Κωνσταντοπούλου στις αντιδράσεις για την επιτροπή λογιστικού ελέγχου

Για «εξ αρχής προσπάθεια υπονόμευσης» της πρωτοβουλίας της για τον έλεγχο του χρέους, κάνει λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν έκρυψε την απορία της για τις αντιδράσεις των κομμάτων όσον αφορά την μη πρόσκλησή τους στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής λογιστικού ελέγχου και ενώ είχαν κληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και για το σποτ που ετοίμασε η Βουλή με «μότο» «Έλεγξέ το – διάγραψέ το».

Μάλιστα όπως άφησε να διαφανεί, θα υπάρξουν και άλλα σποτ για το θέμα: «Έχουμε πολλές ιδέες», είπε η πρόεδρος της Βουλής. Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα είδε το φως της δημοσιότητας δεύτερο βίντεο για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.

«Ποιος είχε συμφέρον να μην ελεγχθεί το χρέος και να θέλει να πει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτός ο έλεγχος και αυτή η διαγραφή;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το εντευκτήριο της Βουλής, παρουσία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα και του συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, Ερίκ Τουσέν.

Μάλιστα δήλωσε κατάπληκτη από τη «λυσσαλέα προσπάθεια», όπως την χαρακτήρισε, «να αναδειχθεί μια αντίφαση μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής», όσον αφορά την πρωτοβουλία της.

Και επικαλέστηκε την παρουσία στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής «των τριών πολιτειακών παραγόντων -του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής- από την οποία είναι κατάδηλο ότι υπάρχει σύμπλευση και σύμπνοια για τον σκοπό αυτό που είναι σύμφυτος με το δημόσιο συμφέρον».

Ερωτηθείσα δε πώς κρίνει ότι ενώ στο σποτ της Βουλής για το χρέος αναφέρει «έλεγξέ το – διάγραψέ το», ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε μετά την συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές εις το διηνεκές, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι όλοι οι υπουργοί που συμμετείχαν στις επίμαχες συνεδριάσεις της επιτροπής «δεσμεύθηκαν ότι θα συνδράμουν στο έργο της» και τόνισε ότι η πρωτοβουλία για τον έλεγχο του χρέους «συγκεντρώνει την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία».

Και όπως είπε «η πιο απερίφραστη δέσμευση συνδρομής στην επιτροπή ήταν από τον κ. Βαρουφάκη».