ΗΠΑ: Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαφές, ως συνήθως, με τη Ρωσία

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαφές, ως συνήθως, με τη Ρωσία» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι ΗΠΑ για τις επαφές του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την στάση της απέναντι στην Ουκρανία.

Η αντίθεση στο ταξίδι εκφράσθηκε μέσω σχολίου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους και μεταδόθηκε από τον Μιχάλη Ιγνατίου του Mega.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε κάνει σαφές ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαφές, ως συνήθως, με τη Ρωσία. Έχουμε τονίσει τη σημασία της ενότητας με τους ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους μας, για να συνεχιστεί η πίεση στη Ρωσία, ώστε να σταματήσει να τροφοδοτεί τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, μέσω της συνέχισης της στήριξης των φιλορώσων αυτονομιστών και να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ».

Σύμφωνα με το Mega, η δήλωση είναι η ίδια και χρησιμοποιήθηκε για την επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα και του ρώσου προέδρου στην Ινδία.