Η «Βοήθεια στο Σπίτι» παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου

 

Μετά από συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι μήνες, ως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η παράταση του προγράμματος θα γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα και θα χρηματοδοτηθεί από το ΑΚΑΓΕ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η παράταση κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα» που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας, «χωρίς», όπως αναφέρεται, «οι 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος να στερηθούν ούτε μια μέρα τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχονται από τους 3.500 και πλέον εργαζομένους».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Εσωτερικών ευχαρίστησαν την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για την έως τώρα συνεργασία και δεσμεύθηκε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί ώστε το διάδοχο σχήμα να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ωφελούμενων.