Η Δούρου πήρε την Περιφέρεια Αττικής-Αποτελέσματα για όλες τις περιφέρειες

 

Με 50,83 % των ψήφων, έναντι του 49,17% του Γιάννη Σγουρού – «Ξεκινάμε πόλεμο με τα συμφέροντα», είπε από το εκλογικό της κέντρο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας – Κερδίζει τις περιφέρειες η ΝΔ – Στο ΣΥΡΙΖΑ τα Ιόνια Νησιά
Μεγάλη νικήτρια του πιο δυνατού εκλογικού ντέρμπι, αναδείχθηκε τελικά η Ρένα Δούρου, που κερδίζει την Περιφέρεια Αττικής.

Με ενσωματωμένο το 98,31% των εκλογικών τμημάτων, ο συνδυασμός της Ρένας Δούρου συγκεντρώνει το 50,83 % των ψήφων, έναντι του 49,17% του Γιάννη Σγουρού.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Ρένα Δούρου από το εκλογικό της κέντρο στα Προπύλαια, δήλωσε πως «από τη Δευτέρα αρχίζει ο πόλεμος με τα συμφέροντα».

«Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε. Δώσαμε έναν αγώνα με ήθος, διαφορετικά, κόντρα στα συμφέροντα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμείς με τους πολίτες, για του πολίτες, από τους πολίτες δίνουμε τα εχέγγυα ότι στην Περιφέρεια δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ούτε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Θέλουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, είπε, συμπληρώνοντας ότι «θα πορευτούμε όλοι μαζί, αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα».

Λίγο αργότερα, και ο Γιάννης Σγουρός παραδέχθηκε την ήττα του, δηλώνοντας πως «η μάχη οριακά δεν δικαιώθηκε» και έδωσε τα συγχαρητήριά του στον συνδυασμό της κ. Δούρου.

Κερδίζει τις περιφέρειες η ΝΔ – Στο ΣΥΡΙΖΑ τα Ιόνια Νησιά

Η ΝΔ αναδεικνύεται στον μεγάλο νικητή των περιφερειών έως στιγμής. Αναδεικνύεται νικήτρια στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου. Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης αναδείχθηκε νικητής από τον α΄γύρο.

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) επανεκλέγεται με 54,54% έναντι του Νίκου Τσιλιμίγκα (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΔΗΜΑΡ) με 45,46%.

Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ) αναδείχθηκε νικητής με 56,29% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 43,71%.

Στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης (ανεξάρτητος με υποστηρίξη ΝΔ) επανεκλέγεται με 59,43% έναντι του Οδυσσέα Βουδούρη (ΣΥΡΙΖΑ) με 40,57%.

Στη Στερεά Ελλάδα ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) με 55,71% κερδίζει τον Ευάγγελο Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) με 44,29%.

Στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΝΔ) κερδίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνοντας 57,42% έναντι 42,58% του αντιπάλου του.

Στο Βόρειο Αιγαίο η Χριστιάνα Καλογήρου (ΝΔ) με 53,02% κερδίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη Θανάση Γιακαλή (46,98%).

Στα Ιόνια Νησιά νικητής αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας 59,83% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου (ΝΔ) με 40,17%.

Στην Κρήτη επανεκλέγεται ο Σταύρος Αρναουτάκης (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 63,99% έναντι του Σεραφείμ Τσόκα (ΝΔ) με 36,01%.

Ο ανεξάρτητος Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κ. Μακεδονία αναδεικνύεται μεγάλος νικητής στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με 70,96% έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη (ΝΔ) με ποσοστό 29,04%.

Ο ανεξάρτητος Θεόδωρος Καρυπίδης αναδείκνυεται νικητής στη Δ. Μακεδονία με 58,62% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή (ΝΔ).

Στη Δυτική Ελλάδα, ο ανεξάρτητος Απόστολος Κατσιφάρας επανεκλέγεται με 50,48% έναντι του Ανδρέα Κατσανιώτη (ΝΔ) με 49,52%.