«Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη» τονίζει σε άρθρο του στην Corriere della Sera ο Αλ. Τσίπρας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον ένας κίνδυνος, όπως το 2012, αλλά μια πρόκληση με στόχο την αλλαγή». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη», που φιλοξενείται στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί, πλέον, απλή ελπίδα για τον ελληνικό λαό», αλλά «ενσαρκώνει την προσδοκία μιας αλλαγής πορείας πλεύσης για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία δεν πρόκειται να βγει από την κρίση, χωρίς μια βαθιά αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της». Διαβεβαιώνει ακόμη πως μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα δώσει νέα ώθηση στις δυνάμεις, οι οποίες μάχονται για την αλλαγή», διότι «αφού η Ελλάδα κατέληξε σε αδιέξοδο, η σημερινή Ευρώπη πρόκειται να έχει το ίδιο τέλος».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στον Πρωθυπουργό. Όπως υποστηρίζει, ο Αντ. Σαμαράς «δεν έχει τίποτα να προσφέρει, εκτός από την υποδούλωση στις διδαχές μιας επιζήμιας και αποτυχημένης λιτότητας, οι οποίες επέβαλαν στην Ελλάδα νέες φορολογικές αυξήσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων».