Η Ουάσιγκτον κάλεσε την κυβέρνηση να ‘δεσμευθεί πλήρως’ στις τεχνικές διαπραγματεύσεις

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να ‘δεσμευθεί πλήρως’ στις τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Νέιθαν Σιτς, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, έστειλε το μήνυμα αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση και τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει στον υφυπουργό Οικονομικών Σιτς και αργότερα στη σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα οικονομίας Κάρολαϊν Ατκινσον.

Στη συνάντηση με την κ. Ατκινσον, η οποία διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Αμερικής ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αχρείαστων τριβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ατκινσον, η οποία ήταν στο παρελθόν διευθύντρια των εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, ζήτησε από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ ήταν ενήμερη για τα αγκάθια που παραμένουν στις συζητήσεις.