Η Ρωσία προτίθεται να εξετάσει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης

Η Ρωσία προτίθεται να εξετάσει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, όπως μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε λύση για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους που προτείνεται από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξη, μετέδωσε το TASS.

«Τα πιο σημαντικά πράγματα για μας είναι τα σχέδια επενδύσεων και οι εμπορικές συναλλαγές με την Ελλάδα. Αν ζητηθεί οικονομική υποστήριξη, θα εξετάσουμε το θέμα αυτό» σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις, τις οποίες επικαλείται το TASS.

Δηλώσεις για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα έκανε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει την ελληνική πρόταση προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου του TASS αν η Μόσχα προτίθεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν το απόγευμα (ώρα 16:15).

«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες (…) και τότε θα σας ενημερώσουμε» σημείωσε.