Θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Συμεών Κεδίκογλου

 

Μετά τον βουλευτή Θάνο Μωραΐτη και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

«Στο συνέδριο πρέπει να ακουστεί η βάση του κόμματος και να συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας» είπε μιλώντας την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 και  πρόσθεσε ότι «η υπουργική καρέκλα, δεν μπορεί να σταματήσει την κριτική».

«Για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, πρέπει να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα συνιστά αποτυχία. Οχι τόσο μεγάλη όσο νόμιζαν κάποιοι, χάρη στη συσπείρωση των τελευταίων ημερών. Αλλά είναι αποτυχία. Το γεγονός δηλαδή ότι χάσαμε έναν στους τρεις ψηφοφόρους μας, είμαστε τέταρτο κόμμα και αυτό έγινε σε περίοδο ευρωεκλογών, που στις εθνικές εκλογές το κλίμα θα είναι σαφώς πιο πολωμένο, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Το να λες ότι όλα βαίνουν καλώς, σημαίνει ότι θα πας από το 8% στο 5% και στο 3% και δεν θα καταλάβεις πώς θα εξαϋλωθείς και θα μείνεις με το ερωτηματικό» είπε χαρακτηριστικά ο Συμεών Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκπομπή του Νότη Παπαδόπουλου και του Βασίλη Χιώτη.

Ακολούθως ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι σε τόσο κομβικό σημείο που έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητο να τεθεί και θέμα ηγεσίας του κόμματος.

«Στο συνέδριο που θα έχουμε, το οποίο θα ήθελα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά καταλαβαίνω τους τεχνικούς λόγους για τους οποίους θα γίνει το φθινόπωρο, πρέπει να είναι ένα συνέδριο ανοιχτό και όχι ένα συνέδριο εκλογικής επιβεβαίωσης, του πόσο καλοί είμαστε και πώς προχωράμε και να είναι ένα συνέδριο μηχανισμών που ξέρετε ότι είναι και αποκομμένοι από την κοινωνία. Αν είναι να γίνει έτσι, καλύτερα να μη γίνει καθόλου. Πρέπει να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας, της βάσης και να τα δούμε και να τα επανεξετάσουμε όλα. Με ρωτάτε πολύ συγκεκριμένα για το θέμα της ηγεσίας και δεν βάζω θέματα που δεν τα βάζει η κοινωνία και η βάση και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Αλίμονο σε ένα τόσο κομβικό σημείο που έχουμε έρθει, με μονοψήφιο ποσοστό και τα θέματα όλα ανοιχτά μπροστά μας, αν δεν θέσουμε και θέμα ηγεσίας. Τότε, αν μου επιτρέπετε, τι σόι σούπα συνέδριο θα είναι αυτό; Θα συζητήσουμε για όλα τα άλλα και όχι για την ηγεσία; Ναι, βέβαια πρέπει να το συζητήσουμε κι αυτό. Αλίμονο…» τόνισε.

Την Τετάρτη, με σκληρό τρόπο σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη την πρόσφατη αρθρογραφία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κινούνται εκτός γραμμής Βενιζέλου. Αφορμή στάθηκε το άρθρο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Είχαν προηγηθεί άρθρα των Κώστα Σκανδαλίδη, Δημήτρη Ρέππα και Παύλου Γερουλάνου.

Ειδικότερα, από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια την χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ».