Θετικό το άνοιγμα των καταστημάτων

Αυξημένη ήταν η εμπορική κίνηση στην οδό Ερμού σήμερα, πρώτη Κυριακή κατά την οποία εφαρμόζεται το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, εκμεταλλευόμενοι και τον ανοιξιάτικο καιρό, επέλεξαν την Κυριακή όχι μόνο για τη βόλτα τους αλλά και για τα ψώνια τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή κίνηση και μέσα στα καταστήματα, τα οποία έμειναν ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Μαζική ήταν και η…κάθοδος των Θεσσαλονικέων στο κέντρο της πόλης για την Κυριακάτικη βόλτα και τα ψώνια τους, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Η Τσιμισκή και η Μητροπόλεως γέμισαν αυτοκίνητα, που προκάλεσαν μποτιλιαρίσματα, ενώ η λεωφόρος Νίκης γέμισε πεζούς -κυρίως παιδιά- που απόλαυσαν τον περίπατο δίπλα στη θάλασσα.

“Οι καταναλωτές αγκάλιασαν τόσο την ιδέα για τα καινούργια εκ πτωτικά δεκαήμερα όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αντίδραση των καταναλωτών στο νέο μέτρο.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι, τώρα, η σκυτάλη περνάει στους αντιπεριφερειάρχες. “Θα αποφασίσουν πόσες επιπλέον Κυριακές, πέραν των νομοθετημένων, μπορούν να ανοίγουν μόνο τα μικρά καταστήματα. Ελπίζω ότι εκτός απ’ αυτούς που αντιδρούν, θα ακούσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, θα δουν το συμφέρον του τουρισμού μας, θα δουν το συμφέρον των νέων παιδιών που αναζητούν δουλειά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης .

Να υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές τον χρόνο έχουν τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια μέχρι 250 τμ, να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

 

Πηγή: news.gr