Ισπανία: Κατασχέθηκε μέρος της βασιλική περιουσίας!

Την κατάσχεση ακινήτων, που ανήκουν στο γαμπρό του βασιλιά Χουάν Κάρλος, Ινιάκι Ουνδαγαρίν,  διέταξε σήμερα η δικαιοσύνη της Ισπανίας, εν μέσω ενός σκανδάλου διαφθοράς, που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη βασιλική οικογένεια.

Ο 45χρονος Δούκας της Πάλμα-  πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας και παντρεμένος με την κόρη του Χουάν Κάρλος, πριγκίπισσα Χριστίνα – είναι ύποπτος για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ , τα οποία δόθηκαν από τα ταμεία του κράτους σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του ιδίου.

Ο δικαστής διέταξε την κατάσχεση για την κάλυψη ομολόγων αξίας 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι το μερίδιο της ευθύνης του Δούκα στην υπόθεση.

Ανάμεσα στα ακίνητα, που αναφέρονται στη δικαστική εντολή, είναι το σπίτι του πριγκιπικού ζεύγους στα περίχωρα της Βαρκελώνης, καθώς και άλλες ιδιοκτησίες στη νοτιοανατολική Ισπανία και στις Βαλεαρίδες νήσους.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έχει λάβει αποστάσεις από τον Ουνδαγαρίν στην υπόθεση αυτή. Ο βασιλιάς, ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια αποφεύγουν να εμφανίζονται δημοσίως μαζί του, ενώ και η φωτογραφία του έχει αφαιρεθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Οίκου.

Πηγή: newsbeast.gr