ΚΕΔΕ: Νίκη της Αυτοδιοίκησης και της λογικής η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών

«Νίκη της Αυτοδιοίκησης και της λογικής» αποτελεί, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, η χθεσινή δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξαιρέσει από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα χρήματα που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη.

Ωστόσο, κατά την ΚΕΔΕ, παραμένουν σε εκκρεμότητα πολλά ακόμη ζητήματα, όπως:

– Πώς θα διασφαλιστεί νομοθετικά ο τρόπος και ο μηχανισμός με τον οποίο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των δήμων στα χρήματά τους, που θα παραμένουν δεσμευμένα στην ΤτΕ, χωρίς να υπόκεινται σε έλεγχο σκοπιμότητας.

– Η ανάληψη από το Δημόσιο του κόστους που πιθανόν θα προκύψει για κάποιους δήμους οι οποίοι θα αναγκαστούν να σπάσουν προθεσμιακές καταθέσεις, για να καταθέσουν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ΠΝΠ στην Ολομέλεια, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση δημάρχων έξω από τη Βουλή. Το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Σήμερα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των πολιτικών αρχηγών και αναμένουμε να οριστεί η συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης.

Ακόμη επανέλαβε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια.

Τέλος, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικής των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, διοργανώνει στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο