Κάλεσμα Πρ. Παυλόπουλου στην Ε.Έ να συμβάλει στην δίκαιη επίλυση του Κυπριακού

Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει στην δίκαιη επίλυση του Κυπριακού απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία, όπου περπάτησε κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής μέχρι το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.
Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Κύπρο, ευχήθηκε στο επόμενο ταξίδι του «ο χώρος αυτός να είναι διαφορετικός» και «να έχουν εφαρμοστεί επιτέλους το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα σε έδαφος Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο τελεί υπό ξένη κατοχή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, κατά τρόπο ο οποίος είναι και λειτουργικός και βιώσιμος, ευνοεί και την ίδια την Τουρκία, για την ανάπτυξη των σχέσεών της μαζί μας. Έχει κάθε συμφέρον να το κάνει. Πρωτίστως όμως έχει συμφέρον η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι προσβολή προς την ίδια».

Τόνισε πάντως ότι οι Έλληνες ενωμένοι θα δώσουν τον αγώνα τους, έστω και μόνοι. «Να είστε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να καμφθούμε από ο,τιδήποτε. Το μέτωπο είναι αρραγές όσο ποτέ», υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Λευκωσίας Κ. Γιωρκάτζη, ο οποίος και τον συνόδευε.