Καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησεων

 

Καθυστερήσεις καταγράφει το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αφού οι τέσσερις μεγάλοι διαγωνισμοί που προγραμματίζονταν να προκηρυχθούν εντός του α’ τριμήνου του έτους μετατίθενται για το β’ τρίμηνο.
Πρόκειται για τους διαγωνισμούς της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), των ΕΛΤΑ και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΛΒΟ). Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ για την περίοδο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2012 που αναφέρεται και στη γενικότερη πρόοδο του προγράμματος, δηλαδή τις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν το α’ και το β’ τρίμηνο του 2013.

Το αμέσως προηγούμενο χρονοδιάγραμμα περιελάμβανε 8 προκηρύξεις διαγωνισμών εντός του α’ τριμήνου: ΟΔΙΕ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, Εγνατία Οδός, Περιφερειακά Αεροδρόμια, μαζί με Μικρά Λιμάνια & Μαρίνες. Τώρα οι τέσσερις έχουν μετατεθεί για το β’ τρίμηνο.

Εξάλλου, χθες Τρίτη προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αφενός για την παραχώρηση του ακινήτου του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής, αφετέρου για την εκπόνηση master plan στο πρώτο πακέτο με τις μαρίνες (Αλιμος, Υδρα, Πόρος, Επίδαυρος).