Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περικόψει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει δόσεις προς τους δανειστές

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περικόψει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει δόσεις προς τους δανειστές στέλνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News, ο κ. Καμμένος ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και αν οι εταίροι επιμείνουν σε επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση θα κρατήσει σθεναρή στάση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ρήξη.

«Συμφωνία από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα στο πλαίσιο των εντολών που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό στις εκλογές. Ρήξη από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι “θεσμοί” ή, για παράδειγμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσουν ότι θέλουν τη ρήξη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός του ελάσσονος κόμματος της συμπολίτευσης τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και εξαπολύει επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, κλείνοντας το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης και λέγοντας ότι «αποτελούν παρελθόν», καθώς «και οι δύο απέδειξαν ότι δεν είναι ικανοί να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό να εξεταστούν και τα «περίφημα swaps του κ. Σημίτη», όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να διερευνήσουμε την περίοδο Καραμανλή, διότι ο Καραμανλής δεν παρέδωσε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης και στους δανειστές».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δηλώνει τέλος ότι, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα επιστραφούν άμεσα στους ένστολους οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ το θέμα των αναδρομικών θα προχωρήσει αργότερα και με δόσεις.