Καμμένος: Να εκτελούμε εντολές των δανειστών, να αποσύρουμε νομοσχέδια, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν θα γίνει

«Να εκτελούμε εντολές των δανειστών, να αποσύρουμε νομοσχέδια, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., δεν θα γίνει», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Κοζάνη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμμένος, η κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια και υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, μέσα στο πλαίσιο της λογικής, και κατέθεσε μια ελληνική πρόταση η οποία είναι στα όρια της λαϊκής εντολής και ήταν και η τελευταία της λέξη.

Απευθυνόμενος στους δανειστές, επεσήμανε ότι αν θέλουν να έχουν στην Ελλάδα κάποια πιόνια που θα τους βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να παίξει αυτόν τον ρόλο και δεν θα τον παίξει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά αν προκύψει «εμείς εδώ είμαστε». Κάλεσε, μάλιστα, όσους λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη, να θέσουν ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης.

Μαζί με στελέχη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα στρατιωτικά φυλάκια στη Δυτική Μακεδονία. Με δήλωση του, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας: «Οι πολίτες της παραμεθορίου είναι απόλυτα ασφαλείς. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, και θα είναι πιο μεγάλη η παρουσία τους».

Όπως είπε ο υπουργός, η εικόνα στην περιοχή είναι πως υπάρχει μια μεγάλη ανασφάλεια, κυρίως από την εγκατάλειψη παραμεθόριων χωριών και οι πολίτες ζητούν την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γι αυτό τον λόγο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παίρνει τα εξής μέτρα:

Μια μεγάλη ομάδα στρατιωτών που παρουσιάζονται σε αυτή και την επόμενη ΕΣΣΟ, θα μεταφερθούν στους παραμεθόριους νομούς για να στελεχώσουν μονάδες, κυρίως στα προκεχωρημένα φυλάκια.
Θα γίνουν ασκήσεις ειδικών μονάδων, ιδιαίτερα καταδρομέων, και θα υπάρχει και η παρουσία εναέριων μέσων σε όλες τις περιοχές.

Παράλληλα με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, εξετάζεται η δημιουργία κέντρων εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή, όπως και η επαναλειτουργία συγκεκριμένων φυλακίων.

Θα ενεργοποιηθεί η Εθνοφυλακή, θα της επιστραφεί ο οπλισμός, και εξετάζεται η δυνατότητα να μπορούν στο πλαίσιο της παλλαϊκής άμυνας, να ενταχθούν στην Εθνοφυλακή και να εκπαιδευθούν από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, γυναίκες που κρατάνε μόνες τους ολόκληρα χωριά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, βουλευτές και δημάρχους της περιοχής και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών.