Καραγκούνης: Πραξικοπηματική η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου

«Βολές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων φορέων και ΟΤΑ εξαπολύει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της Γραμματείας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης του κόμματος.

Η αξιωματική χαρακτηρίζει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, που σταθερά εκτόξευε την κατηγορία ότι «η χώρα κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μιλώντας για “χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα”».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε μία ΠΝΠ «για λόγους αρχής», πλέον τις μετέτρεψε σε «εργαλείο της προπαγάνδας του, με αποτέλεσμα να απαξιώσει τον κοινοβουλευτισμό».

«Είτε επρόκειτο για την καταβολή των χρημάτων για την μεταφορά των μαθητών, είτε επρόκειτο για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, είτε για τον εξαιρετικά αναγκαίο οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ, είτε για τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας, είτε για νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταθεί δυνατόν να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους, είτε για συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε συστηματικά όχι», καταγγέλλει η Ν.Δ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «όχι», μεταξύ άλλων, «για την ΠΝΠ για την εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, στη νομοτεχνική βελτίωση για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στους αποφοίτους κολλεγίων, τη ρύθμιση ώστε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να δίδονται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα, τη συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου, τις προϋποθέσεις ιδιότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή, παράταση πινάκων επιτυχόντων δικαστικών υπαλλήλων και ειρηνοδικών και άλλα τέτοια».

Πραξικοπηματική χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, κάνοντας λόγο για υφαρπαγή.

Παράλληλα, προσάπτει στην κυβέρνηση εσωτερική χρεοκοπία «που επέβαλε στη χώρα»μ αλλά και χρεοκοπία σε όλους τους χειρισμούς της.

Ο κ. Καραγκούνης καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και από τις διοικήσεις των ταμείων που υποχρεώνονται να εκχωρήσουν τα χρήματα των φορολογουμένων.