Κατάινεν: Η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα μειώνεται. Χρειάζεται εθνική υπευθυνότητα

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα εξέπεμψε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα ανέφερε πως η εμπιστοσύνη των εταίρων προς την Ελλάδα μειώνεται.

Νωρίτερα και λίγες ώρες πριν από τις επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτιούτο Αθηνών, ο Κατάινεν κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να πράξει ό,τι της αναλογεί και να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

Στη δεύτερη δημόσια τοποθέτησή του είπε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν αν οικοδομηθεί εμπιστοσύνη και πρόσθεσε πως «δουλεύουμε μόνο για λύση», αλλά η λύση πρέπει να είναι δίκαιη για όλους.

«Η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα μειώνεται» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα, αλλά χρειάζεται εθνική υπευθυνότητα.

Ο κ. Κατάινεν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και στην Ευρώπη.