Καταγγελία: Αστυνομικοί καλύπτουν ρατσιστικές επιθέσεις στο Μενίδι

 

Κάλυψη φασιστικών επιθέσεων και αντ’ αυτού σύλληψη μεταναστών από την αστυνομία Μενιδίου καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αστυνομικοί στο ΑΤ Μενιδίου συνέλαβαν (επειδή δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα) μετανάστες που πήγαν να υποβάλουν μήνυση για τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχαν δεχθεί λίγο νωρίτερα από ομάδα έξι ατόμων που φορούσαν μαύρες μπλούζες και κουκούλες.

Οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ κράτησαν τα θύματα που αιμορραγούσαν, μετά την επίθεση που δέχθηκαν με σιδηρογροθιές στο κεφάλι, επί 20 ώρες στο κρατητήριο, πριν τους παραπέμψουν στο νοσοκομείο.

Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει ότι «οι ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστοειδών στο Μενίδι έχουν κλιμακωθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα και γίνονται στους ίδιους δρόμους», προσθέτοντας ότι «αυτόκλητη ομάδα νεοναζί περιπολεί από την πλατεία Αγίου Γεωργίου μέχρι την οδό Δέδε και χτυπά μετανάστες».

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά την τιμωρία των αστυνομικών που καλύπτουν ρατσιστικές επιθέσεις με τη μέθοδο της «αυτοαπασχόλησής» τους την ώρα του εγκλήματος με έλεγχο χαρτιών μεταναστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, το περιστατικό έχει ως εξής:

«Την Κυριακή αστυνομικοί του ΑΤ Μενιδίου συνέλαβαν μετανάστες που πήγαν εκεί για να υποβάλουν μήνυση για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν στις 6μμ την ίδια μέρα στην οδό Δέδε και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αντί να αναζητήσουν τους δράστες έλεγχαν επί ώρες τα χαρτιά των είκοσι περίπου μεταναστών που πήγαν μαζί με τα θύματα για να καταγγείλουν τις επιθέσεις αφήνοντας έτσι τους φασίστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

»Στην οδό Δέδε εμφανίστηκε 6μελής ομάδα με μαύρα και κουκούλες και πλησίασε τρεις μετανάστες. Τους ρώτησαν “από πού είστε”. Στην απάντηση “γιατί μας ρωτάτε;” δήλωσαν “είμαστε Ασφάλεια, δώστε τα χαρτιά σας”.

»Ακολούθησε επίθεση με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο στον Μπιλάλ Αμίν και στους άλλους δύο μετανάστες, τους Ιμράν Σιντίκ και Ιτζιάζ Αχμετ. Τότε βγήκε κόσμος στο δρόμο από τις φωνές και τα φασιστοειδή έφυγαν τρέχοντας. Και οι τρεις κατέληξαν κρατούμενοι στο ΑΤ. Ο Ιτζιάζ Αχμετ αφέθηκε ελεύθερος μετά τις 2πμ το πρωί.

»Στο ΑΤ Μενιδίου, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κράτηση του Μπιλάλ Αμίν και του Ιμράν Σιντίκ, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένοι από τα χτυπήματα στο στόμα με τις σιδηρογροθιές.

Ο Μπιλάλ Αμίν ήταν σχεδόν λιπόθυμος και  έτρεχε αίμα από τη μύτη, το στόμα και το μάγουλο του. Τους έστειλαν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα μετά από είκοσι ολόκληρες ώρες».