Καταλήψεις Σχολών για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό του φοιτητικού κινήματος προκαλεί η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών προχώρησε σε κατάληψη της κοσμητείας των Επιστημών Υγείας, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και ομάδα φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ,. Στο ΕΜΠ διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών, οι οποίοι έχουν καταλάβει την Πρυτανεία.

Σε ανακοίνωση το ΕΜΠ τονίζει πως οι καθηγητές «έχουν επανειληµµένα αποδείξει ότι είναι ανοικτές στον ακαδηµαϊκό διάλογο που διασφαλίζει την δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης των απόψεων όλων των πλευρών. Είναι επίσης αντίθετες σε οποιεσδήποτε ενέργειες εξωθούν µε διαφόρους τρόπους στη λήψη µέτρων που δεν ταιριάζουν µε την ακαδηµαϊκή παράδοση και δεοντολογία του Ιδρύµατος. Δεν µπορούν όµως να παρακολουθούν µε απάθεια ενέργειες που εµποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύµατος και την ελεύθερη και δηµοκρατική λειτουργία των ακαδηµαϊκών του οργάνων».

Την ίδια στιγμή, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ καταγγέλλει ότι φοιτητές των ΕΑΑΚ «επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών, στο θυρωρείο της Νομικής Σχολής» η οποία θα τελεί υπό κατάληψη τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των φοιτητών.

«Μέλη των ΕΑΑΚ προπηλάκισαν με ‘δημοκρατικές’ μπουνιές, ‘δημοκρατικές’ κλωτσιές και “δημοκρατικές” φτυσιές, φοιτητές που διαφωνούν με τις πρακτικές και τις λογικές τους και, θεωρώντας τη σχολή τσιφλίκι τους, μας απώθησαν βίαια έξω από αυτήν» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.