Κομισιόν: Ελπίδα ότι στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, την Τρίτη, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις αφορούν το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα και κινούνται στο πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η Επιτροπή ελπίζει ότι στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

Η Επιτροπή ελπίζει ότι ως την επόμενη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, είπε ο κ. Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο τόσο για τις χθεσινές δηλώσεις του διευθυντή επί ευρωπαϊκών θεμάτων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα, όσο και για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, λέγοντας πως η Επιτροπή έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν σχολιάζει κατά τη διάρκεια μιας συνολικής διαπραγμάτευσης.

«Δεν μας αφορά ο θόρυβος που γίνεται, μας ενδιαφέρει η ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.