Κορκίδης: Η αγορά είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο

«Η αγορά είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο από πλευράς κίνησης, εκπτώσεων, πωλήσεων, σε ήρεμο κλίμα. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες καταναλωτές», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που «παραδοσιακά» συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες).

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Και αυτή φορά, ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος πραγματοποίησε 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους. «Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές, δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΛΕ.

Από την πλευρά τους οι έμποροι επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.