Κουβέλης: Εκλογές τον Μάρτιο λόγω μη εκλογής Προέδρου

«Οι εκλογές φαίνεται ότι θα γίνουν με τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνταγματικά προβλεπόμενη χρονική στιγμή και αυτή είναι ο μήνας Μάρτιος « εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Δεν το εξετάζω. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εξασφαλίζει την πολιτική συναίνεση, γιατί αυτή δεν υπάρχει εξ αιτίας της ασκούμενης πολιτικής. Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι οι πολιτικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις των κομμάτων είναι παραδεκτές στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά πρέπει να μείνουν στην άκρη και να αναζητηθεί κοινός πολιτικός τόπος για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρέπει όλες μαζί οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να διεκδικήσουν «μια διαπραγμάτευση έτσι ώστε να αναδιαρθρωθεί το χρέος, το οποίο δεν είναι βιώσιμο, και εάν δεν υπάρξει αυτή η αναδιαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι προφανές ότι τα δυσμενή αποτελέσματα από ένα χρέος που δεν αναδιαρθρώνεται θα είναι παρόντα και θα είναι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Πρόσθεσε πως «η τεχνητή πόλωση, η οποία υπάρχει απομακρύνει από την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου».

Ταυτόχρονα συμπλήρωσε, πρέπει να εξασφαλιστεί και ένα αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα μας, με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης πρότεινε τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συνεννόηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους.