Κουβέλης: Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν για ΠτΔ

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας πως λόγω της ασκούμενης πολιτικής δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια συναινετική διαδικασία.

Το θέμα της προεδρικής εκλογής θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΔΗΜΑΡ το απόγευμα.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κουβέλης διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν διάλυση της ΔΗΜΑΡ και προσχώρησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αποκυήματα πολιτικής φαντασίας».

Όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ είναι διατεθειμένη να συζητήσει και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις προϋποθέσεις προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, όμως θέτει ως «προϋπόθεση» την «πολιτική και οργανωτική αυτονομία» της.

Τόνισε επίσης πως δεν έχει τεθεί θέμα κοινής εκλογικής καθόδου με την Κουμουνδούρου, ενώ δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με άλλους σχηματισμούς, όπως οι Οικολόγοι.

Τέλος, εκτίμησε πως η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κυβερνητική κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Εκτίμησε, δε, πως η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής αποτελεί ουσιαστικά κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις της στον Σκάι, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση είπε πως η Αγίου Κωνσταντίνου θα επιδιώξει προγραμματική σύγκλιση με «τον κορμό της αριστεράς, που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»