Κουβέλης: Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα του χρέους

Τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση τουλάχιστον στο ζήτημα του χρέους, προτείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Η επιμονή των κυβερνητικών εταίρων περί της βιωσιμότητας του χρέους είναι ανειλικρινής, το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί, τόνισε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αction 24, ο κ. Κουβέλης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσουν να τροφοδοτούν μια τεχνητή πόλωση, που απομακρύνει τη συζήτηση από τα ουσιαστικά θέματα. Ξεκαθάρισε δε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Μπορούμε να αναζητήσουμε ένα θεσμικό τρόπο, όπως τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών, την από κοινού αντιμετώπιση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους και βεβαίως εκείνη την πολιτική η οποία μπορεί να δρομολογήσει διαδικασίες για το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.