Κουρουμπλής: Μέχρι το τέλος του 2015 οι προσλήψεις στην υγεία

«Το πολύ μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε στελεχώσει με 4.500 προσωπικό το σύστημα και θα το έχουμε ενισχύσει και με επικουρικό προσωπικό» τόνισε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, πήραν μέρος σε εκδήλωση με θέμα «Το σχέδιο στήριξης της Δημόσιας Περίθαλψης και οι άμεσες παρεμβάσεις», που έγινε στην αίθουσα Ανδρόγεω του Ηρακλείου.

Ο κ. Κουρουμπλης σε δηλώσεις του ανακοίνωσε την ενίσχυση των Μονάδων Υγείας με 190 ασθενοφόρα και την πρόσληψη προσωπικού, και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι γενικότερα να ενισχύσει τις δομές Υγείας σε όλες τις βαθμίδες και βεβαίως και στην πρωτοβάθμια.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι ένα ποσοστό θα πάει στο Αιγαίο και στη Θράκη για «αυτονόητους λόγους». Υπογράμμισε δε ότι θα πρέπει να οργανωθεί η κοινωνική άμυνα του Αιγαίου για να «αισθάνονται οι πολίτες του ότι είναι και αυτοί πολίτες ίδιου ενδιαφέροντος με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «χωρίς πρωτοβάθμια και χωρίς επείγουσα φροντίδα δεν υπάρχει σύστημα», και πρόσθεσε ότι στις 16 του μήνα συνέρχεται εκτάκτως η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, στην οποία, όπως είπε, «έχουμε κάνει μια προεργασία με όλα τα κόμματα για να κλείσουμε αυτήν την πονεμένη ιστορία των 190 ασθενοφόρων, προκειμένου πραγματικά να ενισχυθεί ο στόλος με καινούργια σύγχρονα αυτοκίνητα, μονάδες σύγχρονες, και πρέπει να σας πω πως αν ξεκινήσομε από κει μαζί με τους 200 διασώστες, που βρίσκεται ο διαγωνισμός σε εξέλιξη, θα μπορέσουμε να δώσουμε έναν τόνο ουσιαστικό στην πρωτοβάθμια φροντίδα».

\