Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος μας να συζητήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα

Λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, πυκνώνουν οι φωνές κριτικής για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε βολές, κάνοντας λόγο για «εκλογική και ιδεολογική ήττα της ΝΔ» και ζήτησε να συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι χρέος μας, χωρίς να μπούμε στην λογική της εσωστρέφειας να κάνουμε συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος».

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε το κέντρο προς ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα. Οφείλουμε να πάρουμε πίσω αυτόν τον χώρο».

«Είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων, με όλο τον σεβασμό στους συνταξιούχους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, αλλά πρέπει να διεισδύσουμε πιο πολύ στις παραγωγικές ηλικίες 35-55 ετών» επισήμανε.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Κάθε φορά που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το στόμα του, οι ελληνικές τράπεζες χάνουν εκατομμύρια, το δημόσιο χάνει εκατομμύρια, ο ελληνικός λαός χάνει εκατομμύρια», κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δήλωσε ότι αυτή δεν ξεκινά από το μηδέν, και αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, αλλά προϋπόθεση για να υπάρξει συζήτηση.