Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει μεταξύ συμφωνίας, ή άτακτη χρεοκοπίας

Η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει μεταξύ συμφωνίας, ή άτακτη χρεοκοπίας με καταστροφικές συνέπειες προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κανείς δεν νοείται σήμερα να ποντάρει στην αποτυχία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η συζήτηση για δημοψήφισμα που άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός εντείνει τους βαθμούς αβεβαιότητας στην χώρα».

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι με μαθηματική ακρίβεια θα χρειαστούμε ένα τρίτο πακέτο στήριξης, εξηγώντας ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι αποπληρωμές της χώρας ανέρχονται στα 10 δισ. ευρώ.

«Η διαφαινόμενη προοπτική ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές έχει πάει περίπατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση υποσχέθηκε πολύ περισσότερα άπο αυτά που μπορεί να κάνει πράξη.»

Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση θα έχει πολλές ομοιότητες με την συμφωνία που η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματεύονταν.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές, «και με δυσκολία την αναγνωρίσαμε».

«Η ΝΔ περνάει από μια φάση ανασύνταξης, αλλά όταν καταρρεύσει ο αριστερός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων το κεντροδεξιό αφήγημα θα ακουστεί και πάλι» σημείωσε.