Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με φόντο το ΕΚΑΣ

«Τα χαλκεία του ΣΥΡΙΖΑ κόβουν και ράβουν», δήλωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δίνοντας απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που νωρίτερα σε ανακοίνωσή του, είχε σχολιάσει δηλώσεις τού γραμματέα της Ν.Δ. στην τηλεόραση που Mega, λέγοντας: «Μετά και τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου για μείωση των συντάξεων, ο γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος ζητά αφαίρεση του ΕΚΑΣ από όσους συνταξιούχους παίρνουν επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος! Στόχος της ΝΔ είναι οι συντάξεις να πέσουν στα 300 ευρώ».

Ο κ. Παπαμιμίκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρεβλώνει και παραποιεί αυτά που «οι ίδιοι επιθυμούν χωρίς ποτέ να παρουσιάζουν καμιά δική τους θέση» και τόνισε ότι είπε πως κανένας δεν θα χάσει το προνομιακό του επίδομα και πως απλά δεν θα το παίρνει δύο φορές.

«Αν, λοιπόν, τον χρόνο που αφιερώνουν στη μαύρη προπαγάνδα τον αφιέρωναν για να προτείνουν έστω και κάτι συγκεκριμένο, θα μπορούσαν ίσως να συνεισφέρουν στο διάλογο. Φαίνεται όμως ότι αυτό είναι μάταιο», προσέθεσε ο γραμματέας της Ν.Δ.

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του κ. Παπαμιμίκου λέγοντας: «Η απάντηση του κ. Παπαμιμίκου επιβεβαιώνει την αρχική μας ανακοίνωση. Ομολογεί ότι το ΕΚΑΣ κόβεται για όσους παίρνουν επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Καθημερινά αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν θα καταφέρουν όμως να το υλοποιήσουν».