Κ. Παπούλιας: Έφτασε η μεγάλη στιγμή, κύριε πρωθυπουργέ

Mε τη φράση «έφτασε η μεγάλη στιγμή, κύριε πρωθυπουργέ» υποδέχθηκε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πρωθυπουργό.

«Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης», απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αγώνα αλήθειας και ευθύνης εν όψει της 25ης Ιανουαρίου κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέπτεται προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Όπως ανέφερε, «σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι τα κόμματα που πρέπει να μπαίνουν μπροστά, είναι η Πατρίδα», «Όταν μάλιστα, εξαρτάται από τον αγώνα αυτό η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, τότε, κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι δίνουμε τον αγώνα αυτό και θα τον δώσουμε, με αίσθημα υπέρτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας», συνέχισε.

«Εύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας.

Απάντηση στον πρωθυπουργό δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη θέση που εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι οι πρόωρες εκλογές γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια.

«Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Η κυβέρνηση έπεσε εξαιτίας των αδιεξόδων της πολιτικής της και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως οι προσφυγή στις κάλπες «ήταν μονόδρομος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της σταθερότητας στη χώρα, μονόδρομος για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας, πάνω από τα ιδιοτελή συμφέροντα της παράταξής του».