Λιου: Συνεχίζουμε να πιέζουμε για γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε για γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου καταθέτοντας σε Επιτροπή του Κογκρέσου, ενώ προειδοποίησε ότι «εξωτερικά σοκ» μπορεί να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.

«Με την παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών όπως την γνωρίζουμε σήμερα, τα εξωτερικά σοκ έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ», δήλωσε ο Λιου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο αμερικανός υπουργός επικαλέστηκε ως παράδειγμα την Ελλάδα όπου «οι διαπραγματεύσεις και ο δρόμος προς μια συμφωνία είναι σύνθετοι και γεμάτοι με προκλήσεις».

Παράλληλα, η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλοτ έγινε δεκτή από τον επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίο έστειλε το μήνυμα για «μία σοβαρή κίνηση από την Ελλάδα» για συμφωνία.

Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, αναφέρεται πως κατά τη συνάντηση, η κ. Σλοτ επανέλαβε τις προτροπές του Προέδρου Ομπάμα για μία σοβαρή κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας, προκειμένου να επιτύχει επειγόντως έναν «πραγματιστικό συμβιβασμό» με τους πιστωτές της, και τόνισε ότι η αποτυχία της επίτευξης συμφωνίας θα δημιουργήσει άμεσα δυσπραγία στην Ελλάδα και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.