«Λουκέτο» βάζει αυτοκινητοβιομηχανία στην Αυστραλία

Η General Motors Holden θα φύγει αναγκαστικά από την Αυστραλία λόγω φορολογίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Holden θα φύγει αναγκαστικά από την Αυστραλία σε τρία, το πολύ τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα με τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να τη στηρίξει, υποστηρίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Οι προβλέψεις οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα, έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών και αντιρρήσεων εντός του κυβερνητικού σώματος, που απορρέουν από το ενδεχόμενο περαιτέρω επιβάρυνσης των φορολογουμένων για την αιμοδοσία της ασθενούσας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η βοήθεια την οποία έχει ήδη ζητήσει η Holden προκειμένου να μείνει εν ζωή και στη γη της Αυστραλίας βέβαια, είναι 200 εκατ. δολάρια ετησίως.

Η άποψη που επικρατεί σε ευρύ κύκλο του υπουργικού συμβουλίου, είναι ότι ήδη έχουν δαπανηθεί αρκετά μεγάλα ποσά από το ταμείο των φορολογουμένων και όσα και να δαπανηθούν ακόμη η αναχώρηση της Holden από την Αυστραλία, είναι αναπόφευκτη, αργά ή γρήγορα.
Σημειώνεται ότι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο θέμα που απασχολεί, αλλά και που διαιρεί τις απόψεις των ηγετικών στελεχών της κυβέρνησης Άμποτ.

Eν τω μεταξύ, η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί από την περασμένη Πέμπτη μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς και να «ρίξει το σωσσίβιο» στη Holden.

O πρώην υπουργός Εμπορίου Κιμ Καρ, δήλωσε σχετικά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τις κινήσεις της και να δεσμευτεί πριν τα Χριστούγεννα δεδομένου ότι αν καθυστερήσει, πιθανόν η Holden μετά τα Χριστούγεννα να βρίσκεται στην Κίνα!

 

Πηγή:protothema.gr