Μάρδας: Ανοησίες τα περί πτώχευσης τη Μ.Πέμπτη. Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, για να σχολιάσει φήμες και πληροφορίες που φέρουν την Ελλάδα να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε ειδικά τα σενάρια περί πτώχευσης τη Μ Πέμπτη, – που διακινήθηκαν με αφορμή το Euro Working Group, ως «ανοησίες».

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι κρατικές υποχρεώσεις ως το τέλος του μήνα μπορούν να αποπληρωθούν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μάρδα ανέφερε:

«Και ένα Σαββατοκύριακο ηρεμίας…

»Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη (και γιατί όχι Μεγάλη Παρασκευή άραγε?) σε διάφορα blogs κ.λπ, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι΄ αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

»Άλλες υποχρεώσεις σε τρίτους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν έχουμε έως το τέλος του μήνα και με τα δεδομένα που έχουμε, όλα (μισθοί συντάξεις κ.λπ) πληρώνονται κανονικά τον Απρίλιο…. και οι διαπραγματεύσεις βέβαια τρέχουν!

»Αν και μπορεί να θεωρηθεί τολμηρή η ακόλουθη άποψη, έχω την αίσθηση, με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και τα όσα προσδοκούμε να θα υλοποιηθούν, ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Το μόνο που μένει είναι να πάψει η ασφυξία στην αγορά».