Μαξίμου: Εντεινόμενες επικοινωνιακές πιέσεις το μπαράζ απαισιόδοξων σεναρίων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις

Για εντεινόμενες «επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.» κάνουν λόγο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας το μπαράζ δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων και απαισιόδοξων σεναρίων στο διεθνή τύπο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Οι ίδιοι κύκλοι διαψεύσουν ότι το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.ά. «Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» της και κατηγορεί «υπερσυντηρητικούς κύκλους σε Ελλάδα και εξωτερικό» ότι αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή «το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

«Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.