Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει το απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εν μέσω της κλιμακούμενης πολιτικής αντιπαράθεσης και ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη, αύριο Τετάρτη, της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον ελληνικό λαό.

«Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τον οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση. Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι πού μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις» καταλήγει.

Είχαν προηγηθεί βολές κατά του πρωθυπουργού Αντώνη από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επικρίνοντας παράλληλα έντονα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «αρχιτέκτονα του χάους που επενδύει στο κλίμα κινδυνολογίας» και υπογράμμισε πως σε αυτήν την προσπάθεια, τον πρωθυπουργό συνδράμουν και πολλά στελέχη της κυβέρνησης, όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος με τις χθεσινές της δηλώσεις περί πιστωτικού γεγονότος σε περίπτωση εκλογών.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό, χωρίς προηγούμενο, από μέρους της κυβέρνησης, την οποία και κατηγόρησε ότι παίζει ένα ακραίο και επικίνδυνο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Υποστήριξε ακόμή ότι από τη μια προσπαθεί να κρύψει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα και ταυτόχρονα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κάτι, που, όπως εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εφικτό.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης άσκησε κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για «θεσμικό ατόπημα» με αφορμή τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες η οικονομία βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, αλλά και στο γεγονός ότι κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, ο κ. Στουρνάρας με δηλώσεις του, που υπερβαίνουν το ρόλο του, υπέδειξε σε βουλευτές τι να κάνουν.

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτησή του κεντρικού τραπεζίτη απάντησε ότι «όλες οι κινήσεις αξιολογούνται και όλα είναι ανοιχτά».

Σχετικά με δημοσιεύματα από το εξωτερικό που βάλλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι υπάρχει επιλεκτική αναφορά, ενώ εκτίμησε ότι αυτά ενδέχεται να γυρίσουν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των πλειστηριασμών, υποστηρίζοντας ότι η άρνηση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα και η δυνατότητα να πουληθούν τα «κόκκινα δάνεια» σε ξένα funds δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα, ενώ, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τη διαδικασία των μαζικών πλειστηριασμών.