Μαξίμου: Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου»

Τις αναφορές των Financial Times περί προετοιμασίας της Ελλάδας για χρεοκοπία, σε περίπτωση ναυαγίου των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, διαψεύδει κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ούτε η Ελλάδα ούτε και οι δανειστές προετοιμάζονται για χρεοκοπία, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, έχοντας ως στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι έχουν προηγηθεί η ημερομηνία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η 28η Φεβρουαρίου η οποία ήταν η ημερομηνία λήξης της «συμφωνίας Σαμαρά» και η 9η Απριλίου η οποία ήταν η ημερομηνία αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ.

«Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, τοποθετώντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης», αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, καταλήγοντας ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των Financial Times της 25ης Απριλίου.