Με συνδυασμούς σε όλες τις περιφέρειες κατεβαίνουν στις εκλογές Πρασίνοι – ΔΗΜΑΡ

Με συνδυασμούς σε όλες τις περιφέρειες κατεβαίνει στις εκλογές το εκλογικό σχήμα της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα «Πράσινοι- Αλληλεγγύη».

Ορισμένα κενά αναμένεται να έχουν καλυφθούν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, όταν θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες στα πρωτοδικεία της χώρας.
Ο Φώτης Κουβέλης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και στη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ o Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής των Πρασίνων θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

Από τους απερχόμενους βουλευτές, υποψήφιοι θα είναι εκ νέου ο Νίκος Τσούκαλης στην Αχαΐα, όπου είχε εκλεγεί το 2012, και η Μαρία Γιαννακάκη στη Β΄Πειραιά, όπου είχε επίσης εκλεγεί το 2012.

Μεταξύ άλλων, στη Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Ο Θόδωρος Μαργαρίτης κατεβαίνει στην Α’ Αθηνών.

Από τα στελέχη του κόμματος «Πράσινοι- Αλληλεγγύη» ο Ηλίας Προβόπουλος είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, ο Στέλιος Κιμπουρόπουλος στο υπόλοιπο Αττικής και ο Καμίλο Νόλλας στα Γιάννενα.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου στη πρώτη θέση θα είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Ο κ. Βασιλικός συναντήθηκε την Παρασκευή με τους επικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας.

Αμέσως μετά, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «η παρουσία του Βασίλη Βασιλικού, σ’ αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε, θέλει να σηματοδοτήσει τη θέση ευθύνης απέναντι στα πράγματα, απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στη χώρα, απέναντι σ’ εκείνο το οποίο διεκδικούν οι Έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα».

Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός επικεφαλής στο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ
Από την πλευρά του, ο γνωστός συγγραφέας τόνισε ότι η σχέση του με τον Φώτη Κουβέλη είναι παλιά και σταθερή, καθώς είχε δημόσια υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του Συνασπισμού το 1998. Ο κ. Βασιλικός πρόσθεσε, επικαλούμενος τη φράση του Φρανσουά Μιτεράν, ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ήρεμη δύναμη στη πολιτική.

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι μέσω των Πρασίνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει την αναγκαία επιλογή για να αποφύγει το δίπολο οργής και φόβου στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένος ο Έλληνας πολίτης. Ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη αυτή, οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά μπορούνε να περάσουνε σαν τον Οδυσσέα».

Ο επικεφαλής των Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ανέφερε ότι οι Πράσινοι συνεργάζονται με τη Δημοκρατική Αριστερά σ’ ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», θέλοντας να δώσουν ένα ενιαίο μήνυμα που διαφέρει από το μήνυμα που βλέπουν γύρω μας: «Εμείς συζητάμε για προγράμματα ενώ οι άλλοι συζητάνε για μεταγραφές και καρέκλες. Θέλουμε να καλέσουμε τους πολίτες να μας δώσουνε την ευκαιρία να είμαστε στη Βουλή, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε και εμείς να αλλάξει η πολιτική.

»Είναι τιμή μας που ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γιατί το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι αξίες είναι η βάση για να αλλάξουμε και την οικονομία και το μοντέλο της πολιτικής και το μοντέλο της δημοκρατίας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν. Πρέπει να ανακαλύψουμε νέους θεσμούς, νέα μοντέλα οικονομίας και κοινωνικής οργάνωσης».