Με την ακρόαση φορέων της γενικής κυβέρνησης συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση της ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Με την ακρόαση εκπροσώπων των φορέων της γενικής κυβέρνησης συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τετάρτης, η οποία διακόπηκε δύο φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη και να δώσουν κάποια από τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αρκεί, όμως, όπως διευκρινίζουν, η κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία και σε κάθε περίπτωση όχι μέσω αιφνιδιαστικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Για τον λόγο αυτόν επιδιώκουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ή τουλάχιστον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δέσμευση των ταμειακών τους διαθεσίμων.

«Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και όχι με δημιουργικές ασάφειες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ), με την οποία καλείται ο πρωθυπουργός να δρομολογήσει άμεσα συνάντηση με τους δημάρχους για το θέμα.

Η συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ξεκίνησε την Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με ένταση.

Το ΠΑΣΟΚ, διά του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε τον λόγο στον υπουργό, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον διέκοπτε επανειλημμένα.

Οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, με τον κ. Διαμαντόπουλο να τους απαντά σε υψηλούς τόνους και να διακόπτει δύο φορές τη συνεδρίαση.