Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος

Η Ευρώπη θα είναι πιο ισχυρή αν στηρίξει εκείνους που χρήζουν αλληλεγγύης, τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Φάιμαν, τα ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλά, όπως πολλές είναι και οι απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρωθούν.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στον τελικό σκοπό. Αλλά, εάν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και εάν υπάρχει κατανόηση ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα ή να εξοικονομήσει τα πάντα, νομίζω ότι το μέλλον θα είναι τέτοιο, ώστε η Ευρώπη να είναι πιο ισχυρή», υπογράμμισε.

«Μόνο μία αλληλέγγυα Ευρώπη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος» συνέχισε, συμπληρώνοντας πως σε μια χώρα με τόση ιστορία, όπως η Ελλάδα, πονάει να βλέπει κανείς ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον λαό καίρια.
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Αυστριακό καγκελάριο που επισκέπτεται τη χώρα «σε μια δύσκολη στιγμή», ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του κ. Φάιμαν να επισκεφθεί νωρίτερα τον Ευαγγελισμό και το Κοινωνικό Ιατρείο Αθηνών.

«Θέλω να εξάρω δημόσια μια πτυχή της ευαισθησίας σας: Το γεγονός ότι επιλέξατε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στην Αθήνα, επισκεπτόμενος χώρους που δείχνουν πως η μεγάλη οικονομική κρίση γίνεται και κοινωνική κρίση. Και είναι γεγονός ότι το πνεύμα της Ευρώπης δεν συμβιβάζεται με τέτοιου είδους φαινόμενα. Είναι κοινός στόχος να επιτύχουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε η κοινωνική αυτή κρίση να γίνει βαθύτερη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβεβαίωσε τέλος τον κ. Φάιμαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την πορεία της χώρας μου στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.