Μητρόπουλος: Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις ή ρωτάμε τον λαό πού πρέπει να πάμε

ÅÐÉÓÇÌÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÓÕÍÄÉÁÓÌÏÕ ÔÏÕ ÕÐÏØÇÖÉÏÕ ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÁÔÔÉÊÇÓ ÁË. ÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÕ "ÁÔÔÉÊÇ ÓÕÍÅÑÃÁÓÉÁ - Ï×É ÓÔÏ ÌÍÇÌÏÍÉÏ" (ICON PRESS / ÌÐÁËÔÁÓ ÊÙÓÔÁÓ)

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Μητρόπουλος στον απόηχο της συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ, αλλά και των σκληρώ μέτρων που ζητούν οι δανειστές.

«Είναι σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου. Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, ή ρωτάμε τον λαό πού πρέπει να πάμε. Όχι ερώτηση ‘ευρώ ή δραχμή’ αυτό θα ήταν μια τραγωδία» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το σχέδιο δεν μπορεί να περάσει από Κοινοβουλευτική Ομάδα, «δεν θα το προτείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυριάρχησε η ακραία γραμμή Σόιμπλε και Λαγκάρντ.

Ο κ. Μητρόπουλος άφησε αιχμές για τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο κειμένου ως «νομοτελειακή εξέλιξη όσων δυστυχώς αποφασίστηκαν στις 20 Φλεβάρη και δέσμευσαν τη χώρα μας. Η στάση των δανειστών είναι γραμμή εμμονής στη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, σε ένα κακό κείμενο.»