Μητρόπουλος: Δέχθηκα βίαιη επίθεση όταν κατέθεσα την ερώτηση για τη λίστα Νικολούδη

Επίθεση από αγνώστους κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ότι δέχθηκε όταν κατέθεσε την ερώτηση για τη λίστα Νικολούδη.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στη λίστα έχει δει ονόματα πολιτικών, υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων και ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη βίαιη επίθεση δέχθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2014, πηγαίνοντας προς το σπίτι του και αμέσως μετά επικοινώνησε με φίλο του εισαγγελέα. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» τόνισε.

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως στη λίστα Νικολούδη με τα εμβάσματα στο εξωτερικό περιλαμβάνονται «πολιτικοί, υπουργοί Οικονομικών και δημοσιογράφοι· δεν υπάρχουν υπουργοί Οικονομικοί ή μέλη οικογενειών τους, που να μην περιλαμβάνονται στη λίστα».

Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα της λίστας Νικολούδη.

«Πρέπει αύριο κιόλας να φέρει και να καταθέσει ο κ. Νικολούδης στη Βουλή τη λίστα για την οποία μίλησε ο κ. Μητρόπουλος» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με αφορμή την καταγγελία που έκανε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Και το λέω αυτό διότι απαντώντας ο κ. Νικολούδης λίγο πριν κλείσει η Βουλή για το Πάσχα σε ερώτηση βουλευτή, όχι για τη λίστα Νικολούδη, αλλά για τη λίστα Λαγκάρντ στην ουσία είπε ότι έλεγε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ότι οι Ελβετοί δεν συνεργάζονται, θεωρούν τη λίστα πλαστή γιατί έχει υποκλαπεί και είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθεί ή να βρεθεί το οτιδήποτε, ενώ είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις ότι από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι τον Ιούνιο θα εισπράξει 2,5 δισ. ευρώ» τόνισε.