Μητρόπουλος: Ο ιδανικότερος εθνικός διαπραγματευτής ήταν και παραμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης

«Ο ιδανικότερος εθνικός διαπραγματευτής ήταν και παραμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης», δήλωσε στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος εξέφρασε εμμέσως τη διαφωνία του με τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ανέφερε ότι οι δανειστές έκαναν πολιτικό bullying στον εθνικό διαπραγματευτή και πρόσθεσε ότι «θέλει να αποφευχθεί η όποια απαξίωσή του».

Ο κ. Μητρόπουλος εξήρε τη «μαχητικότητα» του υπουργού Οικονομικών, όπως και τη δυνατότητά του να αναδείξει όλες τις πτυχές του ελληνικού ζητήματος.

«Θέλω να πιστεύω ότι ήταν και παραμένει ο κ. Βαρουφάκης ο σχεδιαστής και ο εκφραστής του ελληνικού διαπραγματευτικού σχεδίου», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου η κυβέρνηση να απαντήσει στον εκβιασμό των δανειστών με ισχυρότερη διαπραγματευτική βάση.

Όπως εκτίμησε, ο έντιμος συμβιβασμός είναι μάλλον ουτοπία. Γι’ αυτό υποστήριξε ότι πρέπει πριν την επίτευξη συμφωνίας να ερωτηθεί ο λαός αν θέλει τρίτο μνημόνιο ή νέα μέτρα, δεδομένης όμως της αμετάθετης θέσης να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.