Μητσοτάκης: Ακόμα και αυτήν την ύστατη ώρα, μια δίκαιη συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να μείνει στο ευρώ είναι εφικτή

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν έχει εντολή εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης σε άρθρο του στους Financial Times με τίτλο «Δεν είναι ακόμη αργά για μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα».

«Ακόμα και αυτήν την ύστατη ώρα, μια δίκαιη συμφωνία, που θα επιτρέψει στη χώρα να μείνει στο ευρώ και να κάνει όσα πρέπει για να διασώσει την οικονομία της, είναι εφικτή» εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν ηγετική και υπεύθυνη στάση.

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ξοδέψει το πολιτικό του κεφάλαιο ώστε καταφέρει να κάνει αυτό που στο κάτω -κάτω είναι το σωστό για την Ελλάδα, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει να διαρρήξει τους δεσμούς του με τις βαθιά ριζωμένες πρακτικές του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων που τον έφεραν στη εξουσία» συνεχίζει στο άρθρο του ο βουλευτής της Ν.Δ.. Όπως σημειώνει, αυτό «μπορεί να του στοιχίσει την υποστήριξη μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν θα έχει βάλει τη χώρα του πάνω από το κόμμα, θα έχει πραγματικά προσφέρει υπηρεσία στη Ελλάδα».