Μοσκοβισί: Εάν δεν γίνονταν μεταρρυθμίσεις η οικονομία της Ελλάδας θα ήταν σήμερα ανύπαρκτη

Στους λόγους για τους οποίους επισκέφθηκε την Ελλάδα αναφέρθηκε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο BFM TV, εξηγώντας ότι «πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο πρόγραμμα βοήθειας» και πως θα πρέπει μέσα σ’ ένα δίμηνο «να περάσουμε σε κάτι διαφορετικό από την τωρινή τρόικα».

«Θα πρέπει να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε ένα είδος εποπτείας και να προσανατολισθούμε πλέον προς την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα» τόνισε.

«Φθάσαμε σε μια φάση όπου έχουμε την αίσθηση ότι πράγματι μπορούμε να προοδεύσουμε στην Ελλάδα. Πραγματικές προόδους. Προόδους που να επιτρέψουν στους Έλληνες να ζήσουν καλύτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, δεν είναι η λιτότητα που “σκότωσε” την Ελλάδα ή την ελληνική οικονομία. Κατά τον κ. Μοσκοβισί, η αιτία είναι το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας που δεν ήταν καλό και έπρεπε να μεταρρυθμιστεί. «Εάν δεν γίνονταν οι μεταρρυθμίσεις η οικονομία της Ελλάδας θα ήταν σήμερα ανύπαρκτη» εκτίμησε.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στη συνέχεια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας ότι ως αρχηγό της αντιπολίτευσης θα τον συναντήσει σε δεδομένη στιγμή. «Του είπα να με επισκεφθεί στις Βρυξέλλες, η πόρτα μου είναι ανοιχτή», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε τέλος ότι συχνά υπάρχει σύγχυση ή ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε ότι το σοσιαλιστικό κόμμα που ανήκει και στη σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσκειται στο «Αριστερό Μέτωπο» του Μελανσόν.