Μοσκοβισί: Επιθυμούμε και περιμένουμε ολοκληρωμένο κατάλογο μέτρων και μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση

O Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της Ελλάδας συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές- Ωστόσο, επισήμανε ότι ακόμη προχωρούν με αργό ρυθμό.

Επιθυμούμε και περιμένουμε ολοκληρωμένο κατάλογο μέτρων και μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξεταστεί στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 24 Απριλίου, στη Ρίγα της Λετονίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π.Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι αναζητούμε κοινά αποδεκτή συμφωνια.

Στις ελλείψεις της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων, που ακόμη δεν αποτελεί αξιόπιστη πρόταση «ώστε να εγγυάται ότι μετά από λίγο καιρό η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σε βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία» αναφέρθηκε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Πάντως και ο Κλ.Ρέγκλινγκ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει σύντομα πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, για την οποία μάλιστα σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όσα έχει δεσμευτεί να κάνει. Έχει αποπληρώσει τους δανειστές, όπως τον EFSF και το ΔΝΤ. Αυτό είναι θετικό, ήταν άλλωστε μια από τις δεσμεύσεις της».

Βέβαια ο Ρέγκλινγκ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι λόγος που πιέζει για γρήγορη κατάληξη των διαπραγματεύσεων σε συμφωνία είναι και το ότι τα «μαξιλάρια» ρευστότητας λιγοστεύουν για την Ελλάδα.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ο επικεφαλής του ESM στην ίδια συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.